AJ -p uč Letfusová

16.03.2020 18:33
Domací příprava AJ, skupina p. uč. Letfusové
z minulého týdne platí dokončení cvičení v Pracovním sešitě, dětem jsem zadávala - str. 25/4 (tvoření otázek podle nápovědy + krátké odpovědi - děti odpovídají za sebe), 25/6 (napsat jaké věci má Jake a jaké tři věci mám já - vlastní nápady); dále Pracovní sešit str. 26/1 (vybarvit dle návodu), 26/2 (popsat jednotlivé věci - použít přídavné jméno z rámečku a doplnit slovem podle obrázku; význam přídavných jmen si děti mohou najít vzadu v PS u slovíček příslušné lekce - 2C, výslovnost si mohou pustit např. na slovnik.seznam.cz), 27/3 (přepis vět podle vzoru, děti do věty přidají na správné místo přídavné jméno - stojí před podst.jm.)
- v týdnu 16.-20.3. PS str. 27/4 (opravit věty dle obrázku - doplnit správné přídavné jméno, postupovat podle vzoru) - cvičení je zaměřené na procvičování slovesa HAVE (mít), i slovesa BE (být) - tvary si děti musí neustále opakovat, naučit se zpaměti  - vše mají v sešitě i učebnici; dále prosím, aby si děti přečetly příběh v učeb. str. 32, k příběhu jsou i otázky - snažit se najít odpovědi v textu; do sešitu angličtiny prosím opsat přídavná jména z učebnice str. 33/2 - big, small, thick, ... - ve slovníčku nebo na internetu si najít český význam, zapsat a ke každému přídavnému jménu napsat 3 slova, která se k němu hodí (např. a big house, a big TV, a big bag)
prosím děti, aby se průběžně učily slovíčka a slovesa BE, HAVE
procvičovat můžou i na počítači - www.anglinaplus.cz - zkoušeli jsme i ve škole; můžou si zde vybrat buď slovíčka nebo trénink gramatiky - musí se jen proklikat na správnou učebnici a lekci, ale to by měly zvládnout - naše učebnice je Project 1, můžou procvičovat lekce 1-3 :-)
- do školy přichází nejrůznější nabídky na procvičování doma, další zajímavé nabídky vám sem budu vkládat
zábavnou formou si děti můžou trénovat i poslechem písniček na youtube - stačí zadat název písně a připsat lyrics - budou to mít i s textem nebo na www.lyricstraining.com - zde si vyhledají svou oblíbenou píseň, písnička se sama stopuje a děti plní úkoly - doplňují správné slovo, atd. (lze i na telefonu, tabletu)
- pokud budete mít jakýkoliv dotaz, posílejte na marketaletfusova@gmail.com; sem můžete i posílat splněné úkoly - např. vyfotit stránku v PS

—————

Zpět


Kontakt

Třída p. uč. Pořízkové